Karantina salami Natal: Ieu anu kedah dicarioskeun ku jalma anu nembé katépaan.

Di Amérika Serikat, puluhan rébu jalma moal nyéépkeun liburan sareng kulawargana, tapi bakal dikarantina saatos kaserang Covid-19 nalika lonjakan varian omicron tina coronavirus.
Élmuwan di Universitas California, San Fransisco negeskeun dina 1 Désémber yén aranjeunna mendakan mutasi anu tepa pisan ieu dina pasien di California.Ieu mangrupikeun pasien sapertos anu munggaran di nagara éta.Nepi ka minggu ieu, virus éta kapendak di sadaya 50 nagara bagian, ngaganggu rencana ngumpulna seueur pasien Covid sareng kulawargana.
Varian ieu nyababkeun lonjakan kasus di Amérika Serikat, ngadorong rata-rata 7 dinten minggu ieu ka 167,683 kasus, anu langkung luhur tibatan puncak varian délta dina awal Séptémber.
"Upami kuring terang, kuring moal angkat ka pesta Natal atanapi bar," saur Charlotte Wynn, 24 taun, konsultan di pinggiran kota Boston anu nembé diuji positip. hal-hal dasarna henteu aya artina dina rencana agung.
Emily Maldonado, 27, ti New York City, ngarep-ngarep kadatangan indungna ti Texas sabtu minggu ieu. Maldonado ngarencanakeun pikeun kaget anjeunna ku tikét, ngantepkeun anjeunna ningali Radio City Rockets sareng ngagungkeun liburan babarengan saatos pandémik anu parah. dimana aranjeunna kaleungitan tilu di antarana kusabab Covid-19.Baraya.
"Sacara umum, éta taun anu panjang, sareng tungtungna kuring peryogi indung kuring pikeun ngeureunkeunana," saur Maldonado.
Albert R. Lee, 45, profesor adjunct di jurusan musik Universitas Yale, nyatakeun yén saatos nguji positip pikeun koronavirus anyar dina Salasa wengi, anjeunna gugup ngeunaan rapat kulawarga. Anjeunna moal tiasa kaluar tina karantina dugi ka Natal, tapi anjeunna hariwang yén indungna tiasa ngumpul sareng kulawarga sareng réréncangan anu teu acan divaksinasi.
"Indung kuring umurna 70an, sareng kuring ngan ukur hoyong ngajaga anjeunna aman," saur Li, anu nyarios anjeunna ngarencanakeun ngobrol sareng anjeunna pikeun ngabahas ngabatesan rapat pikeun jalma anu ngan ukur milu dina vaksinasi sareng boosters dina Natal.
James Nakajima, saurang lalaki Inggris umur 27 taun anu cicing di New York, nyarios yén saatos anjeunna sareng batur sakamarna nembé katépaan virus makuta énggal, anjeunna nganuhunkeun yén anjeunna nampi suntikan booster.
Saur anjeunna: "Sateuacan kuring kakeunaan, kuring naék pangkat sareng kuring henteu ngagaduhan gejala.""Ieu kontras pisan sareng batur sakamar kuring, anu henteu acan nampi booster.Anjeunna gering pikeun sababaraha poé.Ieu anekdot.Tapi kuring pikir éta ngajaga kuring. ”
Nakajima nyatakeun yén anjeunna parantos ngantunkeun rencana perjalanan na dugi ka waktos karantina réngsé sareng ngarepkeun nyalin tradisi Natal na dina sababaraha dinten.
"Nalika kuring bener-bener ngapung deui, kuring bakal jalan-jalan sareng kulawarga anu bagja sareng urang bakal tuang babarengan," saur anjeunna.
Tri Tran, 25, hijrah ka Amérika Serikat ti Vietnam dina yuswa 11. Anjeunna henteu ngagungkeun Natal nalika anjeunna dewasa.Anjeunna bungah pisan ngalaman liburan ieu pikeun kahiji kalina.
"Kuring henteu ngagaduhan tradisi Natal, tapi kuring badé angkat ka St. Louis sareng pasangan kuring pikeun ngagungkeun Natal sareng kulawargana," saurna.
Pikeun seueur jalma, salami liburan anu frustasi, Li nyarios yén anjeunna nyobian ngajaga sikep anu positif.
“Ngaganggu.Ieu frustrating.Ieu sanés rencana urang, ”saurna. ”Tapi kuring nyangka kalolobaan nyeri urang asalna tina nolak kanyataan.Naon éta.
Saur anjeunna: "Kuring ngan ukur hoyong tabah sareng tetep positip, ngarep-arep sareng ngadoakeun jalma-jalma anu henteu acan divaksinasi sareng nuju kana dampak pinuh ku virus."


waktos pos: Dec-24-2021